XXV. jubileumi tudományos konferencia beszámolója fotókkal

A Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság 2023. november 22-én rendezte meg a XXV. Tudományos Konferenciáját.

Az ünnepi konferenciánknak a Terrorelhárítási Központ adott helyszínt, ezzel is jelezve a szoros szakmai és tudományos együttműködésünket. A konferencia fő témája a mentésben résztvevők szempontból a törökországi földrengés egészségügyi ellátása, és a Koszovóban sérült katonák sebészi és rehabilitációs ellátása és pszichológiai támogatása volt.


Csoportkép:


Előadók:

Előadás hangzott el a 30. Többnemzeti Katonaegészségügyi Konferencia fő tapasztalatairól és video bejátszással a TEK speciális mentési képességeiről (Hableány, Jósvafő, Antalya). A konferencia előadásokat és a TEK speciális eszközeinek kültéri bemutatóját több, mint 100 fő tekintette meg, melyen a Társaság tagjain kívül a fővárosi járó és fekvőbeteg ellátó intézmények vezetői is jelentős számban képviseltették magukat.

Az esemény legünnepibb pillanata volt a Katona-egészségügyi Életmű Díj átadása, melyet a tagság jelölése alapján a katonaorvoslás azon jeles képviselői kaphatnak meg, akik aktív szolgálati időszakuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, munkájukban maradandót alkottak, melyek hosszú távon is pozitív hatással voltak a hazai és nemzetközi katonaegészségügyi tevékenységre. 2023-ban a díjat posztumusz Prof. Orgován György nyá. ezredes, Prof. Dr. Grósz Andor nyá. dandártábornok és Dr. Zsíros Lajos nyá. dandártábornok urak kapták meg, laudációjukban kiemelve munkásságuk mérföldköveit.

A konferenciát a Duo RedWhite koncertje zárta.

A rendezvény kiemelt támogatója a Hartmann – Rico Hungária Kft.