XXV. jubileumi tudományos konferencia beszámolója fotókkal

A Magyar Katonai – Katasztrófaorvostani Társaság 2023. november 22-én rendezte meg a XXV. Tudományos Konferenciáját.

Az ünnepi konferenciánknak a Terrorelhárítási Központ adott helyszínt, ezzel is jelezve a szoros szakmai és tudományos együttműködésünket. A konferencia fő témája a mentésben résztvevők szempontból a törökországi földrengés egészségügyi ellátása, és a Koszovóban sérült katonák sebészi és rehabilitációs ellátása és pszichológiai támogatása volt.

Olvass tovább

2023. november 22-én a Társaság XXV. jubileumi tudományos konferenciája

A Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság XXV. jubileumi tudományos konferenciája
2023. november 22-én a
Terrorelhárítási Központban (Budapest X., 1101 Zách u. 4.) kerül megrendezésre.

Jelentkezési határidő: 2023. nov. 15. (szerda) 10 óra (letölthető jelentkezési lap a hír további részében)

Olvass tovább

Felhívás Katona-egészségügyi Életmű díj adományozására

Társaságunk 2023. november 22-n rendezi meg XXV. Jubileumi tudományos konferenciáját a Terrorelhárítási Központban. E jeles évforduló méltó megünneplése keretében tervezzük átadni – Közgyűlési felhatalmazással – Társaságunk elismeréseként a Katona-egészségügyi Életmű díjat.

Kérjük, hogy írásbeli javaslatait 2023. november 10-ig küldje el a katonaorvosi@mkkot.hu email címre, az összesítés után az Elnökség dönt a díjazottak személyéről.

Olvass tovább

Harmincéves jubileum

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Rácz Tünde |  2022. április 13. 21:28 Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság április 13-án, szerdán, Budapesten, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum márványtermében. A jubileumi tudományos ülésen beszédet mondott Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke, valamint dr. Kopcsó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka is. Galéria: https://honvedelem.hu/hirek/harminc-eves-jubileum.html?type=gallery Forrás: …

Olvass tovább

Meghívó a Társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére – 2022. április 13.

Meghívó a Magyar Katonai- Katasztófaorvostani társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére

2022. április 13.

Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Márvány terem), 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.

A rendezvényen való részvétel a társasági tagok részére díjtalan, a vendégeknek 3000,- Ft.

Olvass tovább

Katona-egészségügyi Életmű díj 2022 – Felhívás szavazásra

A tavaszi tudományos ülésünk keretében, 2022. április 13-n tervezzük a Társaságunk 30. jubileumi évfordulójának megemlékezését, melyet 2021 tavaszán a korona vírus járvány miatt (is) halasztani kényszerültünk.

E jeles évforduló méltó megünneplése keretében tervezzük átadni – Közgyűlési felhatalmazással – Társaságunk elismeréseként a Katona-egészségügyi Életmű díjat, melyet első alkalommal 2021. szept. 21-én adtunk át a Stefánia Palotában megrendezett „240 éves a magyar katona egészségügy” ünnepi rendezvény keretében.

Olvass tovább

„Katona-egészségügyi életmű díj” elismerésben részesülők – 2021.

Dr. Medveczki Pál orvos ezredes1935-ben született, orvosi diplomáját 1959-ben vette át Budapesten, s még azévben az Magyar Néphadsereg 6. Gépkocsizó Lövészezred beosztott csapatorvosaként kezdi meg katonai pályafutását főhadnagyként. Ezt követően 1961-től a Magyar Néphadsereg 56. Egészségügyi Zászlóalj parancsnoka, innen a Szovjetunióba, a Kirov Katonai Akadémiára kerül beiskolázásra. Hazatérte után a székesfehérvári Magyar Néphadsereg 5. Hadsereg …

Olvass tovább