SIASTOK 2022 konferencia szeptember 14-17.

A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája 2022-ben ünnepli fennállásának 25. jubileumát.

2022. szeptember 14-17. között rendezik meg a sürgősségi, intenzív terápiás, aneszteziológiai szakterületek és társszakmák országos konferenciáját.

Olvass tovább

Magyar Orvostudományi Napok (MON) 2020. november 6-7.

Tisztelt Tagtársak! 
 
A 2020. november 6-7-én megrendezésre kerülő Magyar Orvostudományi Napokkal (MON) kapcsolatban tájékozatom, hogy technikai változás történt, az előadásokat ZOOM rendszerben fogja közvetíteni az Akadémia, tehát regisztrációhoz kötött lesz.
Ezzel a részvétel kicsit bonyolódik (regisztrálni kell a MOTESZ honlapon),  de ezáltal lehetőség van akkreditálni az eseményt. 

Olvass tovább

MEGHÍVÓ – Betegbiztosítási Konferencia 2016. 03. 31 – 04. 02.

A Magyar Betegbiztonsági Társaság és a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinika szervezésében

Tisztelt Kollégák!

Az I. Betegbiztonsági Konferenciát kétségek között szerveztük. Egy fiatal, hazánkban nagyrészt ismeretlen szakterület vajon mennyire lehet érdekes, lesz-e elég résztvevő. Úgy gondoltuk, hogy akkor tekinthető sikeresnek az induló konferencia, ha a jelenlevők száma eléri a száz főt. Ezzel szemben összesen 360-an regisztráltak, és a konferenciát komoly sajtóérdeklődés is kísérte, mely a társadalom fokozott figyelmére utal.

Olvass tovább

MEGHÍVÓ – MSOTKE Interdiszciplináris kerekasztal megbeszélés 2016. 01. 27.

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság KE tisztelettel meghívja a Társaság tagjait 2016. január 27. (szerda) 15:00 órai kezdettel tartandó rendezvényükre: Interdiszciplináris kerekasztal megbeszélés az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről A fórum helyszíne a MUOSz székháza, Budapest VI., Vörösmarty utca 47/a.

MEGHÍVÓ – „A félezer éves magyar orvosi nyelv” címmel rendezett Lencsés György Emlékelőadásokra

Az előadások az orvosi nyelvünk születésének és fejlődésének 500 éves történetéből villantanak fel fontos tényeket és talányokat Pozsonytól Sárváron és Budán át Kolozsvárig és Gyulafehérvárig, kezdve azzal a korszakkal, amikor az élettudományokat (biológia, gyógyszerészet, mezőgazdaság stb.) még elsősorban az orvosi szaknyelv képviselte.
A szervezés egyszerűsítése végett előzetes jelentkezést kérünk (és előre is köszönünk) a bosze.monika@orvosinyelv.hu e-címre.
Az Emlékelőadás mindenki számára nyitott, ingyenes és önköltséges.
Az együttgondolkodás reményében, igaz jókívánságokkal és szíves köszöntéssel
Budapest-Vászoly & Balatonfüred, 2013.09.10.

Bősze Péter és Szabó T. Attila

Olvass tovább