Meghívó a Társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére – 2022. április 13.

Meghívó a Magyar Katonai- Katasztófaorvostani társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére

2022. április 13.

Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Márvány terem), 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.

A rendezvényen való részvétel a társasági tagok részére díjtalan, a vendégeknek 3000,- Ft.

Olvass tovább

XXII. Tudományos Konferencia

Szeretettel meghívjuk, a Magyar Katonai Katasztrófa Orvostani Társaság immár huszonkettedik alkalommal megtartandó Tudományos konferenciájára.
Idei rendezvényünket „ A katasztrófa-orvostan jövője a jelen tükrében” címmel tartjuk.

Olvass tovább

MKKOT XX. Tudományos Konferencia 2017. 11. 15.

A Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság XX. (jubileumi) Tudományos Konferenciájára 2017. november 15. –én került sor a MH Egészségügyi Központ előadóteremében „MH Tisztifőorvosi (főepidemiológusi) összevonás” címmel. A tudományos konferencia a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság (MKKOT), a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Védelem-Egészségügyi Szakosztálya (MHTT), valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) együttes szervezésében jött létre.

A konferenciát Dr. Németh András ny. o. dandártábornok, az MKKOT elnöke nyitotta meg, tolmácsolva Tömböl László ny. vezérezredes MHTT elnök üdvözletét, valamint megemlékezett legidősebb tagtársunk, Prof. Dr. Záborszky Zoltán ny. orvos ezredes 90. születésnapjáról, akinek kimagasló eredményei a gyógyításban, a kutatásban, a szervezésben, az olthatatlan vágya az új megoldások keresésében, páratlan vezetői tapasztalatai például szolgálnak a fiatal orvos generáció számára.

Olvass tovább

MKKOT XVIII. Tudományos Konferencia 2015. 11. 25.

A Magyar Tudomány Ünnepe 2015 – összefoglaló a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság XVIII. Tudományos Konferenciájáról

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság és a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Védelem-egészségügyi Szakosztálya közös szervezésében 2015. november 25-én került megrendezésre a MKKOT XVIII. tudományos konferenciája, melyen 20, a katona egészségügy eredményeit, aktuális kihívásait és kutatásait bemutató tudományos előadás hangzott el.

Olvass tovább

XVII. Tudományos Konferencia 2014. 11. 26.

Összefoglaló a Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság
XVII. tudományos konferenciájáról

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2014. november 26-án tartotta meg XVII. tudományos konferenciáját. MH Egészségügyi Központ kék előadótermében dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok, a társaság elnöke köszöntötte a megjelenteket és a konferencia védnökeit, Prof. Dr. Gál Jánost a Semmelweis Egyetem klinikai rektor helyettesét, az Általános Orvostudományi Kar Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszék megbízott tanszékvezetőjét, Dr. Zsiros Lajos Ph.D orvos dandártábornokot a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvos igazgatóját és Prof. Dr. Nagy László nyá. ezredest, a Magyar Hadtudományi Társaság elnökét. Ezt követően felkérte Dr. Zsiros Lajos Ph.D orvos dandártábornokot a klinikai szekció megnyitására és az ülés levezetésére.

Olvass tovább

MKKOT XVI.Tudományos Konferencia 2013.11.27.

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2013. november 27-én rendezte meg XVI. tudományos konferenciáját az MH Egészségügyi Központban.

A konferenciát, melynek címe „Sürgősségi ellátás háborús helyzetben és katasztrófában”, a MKKOT ősszel megválasztott új elnöke Dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok nyitotta meg.

Olvass tovább