Rendkívüli helyzet volt és lesz!

Szöveg: Teszler Vendel | Fotó: Szováthy Kinga |  2022. november 9. 22:24

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság november 9-én, szerdán tartotta idei, immár 24. tudományos konferenciáját Budapesten. A rendezvényen – igazodva az elmúlt pár esztendő globális jelentőségű eseményeihez – a rendkívüli helyzetekre történő felkészülés és azok lehetséges megelőzése került előtérbe. Mert rendkívüli helyzet volt és lesz! – ahogy az egyik előadás címe is jelezte.

Olvass tovább

A Visegrádi Négyek katona-egészségügyi konferenciája Budapesten

Szöveg: Teszler Vendel | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2022. november 8. 20:10

Budapest ad otthont a Visegrad Military Medicine Conference (VIMIMED) elnevezésű katonaorvosi szakmai eseménynek november 8-10. között. A szlovák, cseh, lengyel és magyar katona-egészségügyi rendszerek vezetői két év után oszthatják meg újra személyesen, közös fórumon a tapasztalataikat.

Olvass tovább

MKKOT XXIV. Tudományos Konferencia – (!)Helyszínváltozás

A korábbi tájékoztatásnak megfelelően Társaságunk XXIV. Tudományos Konferenciája a VIMIMED 2022 (Visegrad Military Medicine Conference) nemzetközi konferenciával közösen kerül megrendezésre 2022. november 9-én a Lion’s Garden Hotelben.

Konferencia helyszínváltozás

A Stefánia Palota felújítási munkálatai miatt a 2022. nov. 8-10. között megrendezésre kerülő VIMIMED22 – MKKOT XXIV. Tudományos Konferencia a Lion’s Garden Hotelben kerül megrendezésre (1146 Budapest, Cházár András utca 4.).

A Hotel az eredeti helyszíntől gyalogosan 10 perc távolságra található.

Részvételi szándékát kérem a kitöltött és aláírt Jelentkezési lap megküldésével jelezze mielőbb, de legkésőbb 2022. október 24. (hétfő) 16 óráig, a katonaorvosi@mkkot.hu e-mail címre, vagy munkaidőben a Társaság irodájába (H ép., A lph. 3. em. 053.) eljuttatni szíveskedjen.

Olvass tovább

Meghívó a Társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére – 2022. április 13.

Meghívó a Magyar Katonai- Katasztófaorvostani társaság 30 éves jubileumi tudományos ülésére

2022. április 13.

Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum (Márvány terem), 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.

A rendezvényen való részvétel a társasági tagok részére díjtalan, a vendégeknek 3000,- Ft.

Olvass tovább

XXII. Tudományos Konferencia

Szeretettel meghívjuk, a Magyar Katonai Katasztrófa Orvostani Társaság immár huszonkettedik alkalommal megtartandó Tudományos konferenciájára.
Idei rendezvényünket „ A katasztrófa-orvostan jövője a jelen tükrében” címmel tartjuk.

Olvass tovább

MKKOT XX. Tudományos Konferencia 2017. 11. 15.

A Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság XX. (jubileumi) Tudományos Konferenciájára 2017. november 15. –én került sor a MH Egészségügyi Központ előadóteremében „MH Tisztifőorvosi (főepidemiológusi) összevonás” címmel. A tudományos konferencia a Magyar Katonai-Katasztrófaorvostani Társaság (MKKOT), a Magyar Hadtudományi Társaság Katasztrófa- és Védelem-Egészségügyi Szakosztálya (MHTT), valamint a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) együttes szervezésében jött létre.

A konferenciát Dr. Németh András ny. o. dandártábornok, az MKKOT elnöke nyitotta meg, tolmácsolva Tömböl László ny. vezérezredes MHTT elnök üdvözletét, valamint megemlékezett legidősebb tagtársunk, Prof. Dr. Záborszky Zoltán ny. orvos ezredes 90. születésnapjáról, akinek kimagasló eredményei a gyógyításban, a kutatásban, a szervezésben, az olthatatlan vágya az új megoldások keresésében, páratlan vezetői tapasztalatai például szolgálnak a fiatal orvos generáció számára.

Olvass tovább