Felhívás Katona-egészségügyi Életmű díj adományozására

Társaságunk 2023. november 22-én rendezi meg XXV. Jubileumi tudományos konferenciáját a Terrorelhárítási Központban. E jeles évforduló méltó megünneplése keretében tervezzük átadni – Közgyűlési határozati felhatalmazással – Társaságunk elismeréseként a Katona-egészségügyi Életmű díjat.

Várjuk a Tagjainktól az Életmű Díjra a jelölést a katonaorvoslás azon jeles képviselőire, akik aktív szolgálati időszakuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, munkájukban maradandót alkottak, melyek hosszú távon is pozitív hatással voltak a hazai és nemzetközi katonaegészségügyi tevékenységre. Az elismerés maximum három személy részére adományozható. A posztumusz jelöléseknél kérjük, hogy a hozzátartozó elérhetőségét is adják meg. Társasági díszoklevél és emléktárgy elismerésre is várjuk jelölésüket, azon személyek részére, akik nem feltétlenül a Társaság jelenlegi vagy volt tagjai, de az évtizedek során segítették a Társaság munkáját, működését valamilyen formában.

Első alkalommal 2021-ben az elismerést posztumusz Dr. Medveczky Pál nyugállományú ezredes – a volt Magyar Néphadsereg Egészségügyi Csoportfőnök helyettese, Dr. Polgár József nyugállományú ezredes – a volt Kecskeméti Honvédkórház parancsnoka, valamint Dr. Aracsi László nyugállományú ezredes – volt Pécsi Honvédkórház parancsnoka kapta meg. 2022-ben a tagság javaslata alapján Dr. Svéd László nyugállományú altábornagy, Dr. Liptai László nyugállományú ezredes és Dr. Barna Béla nyugállományú ezredes vehette át a díjat. Társasági díszoklevél és emléktárgy elismerést kapott Dr. Breznayné Filó Ilona és Nagyné Szalay Klára Asszony.

Kérjük, hogy írásbeli javaslatait 2023. november 10-ig küldje el a katonaorvosi@mkkot.hu email címre, az összesítés után az Elnökség dönt a díjazottak személyéről.