Pályázati felhívás 2023

Minimálisan invazív sebészet – maximálisan aktív sebkezelés:
intelligens kötszerek és NPWT a korszerű sebészetben. A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület a HARTMANN-RICO Hungária Kft. szakmai támogatásával 2022-ben alapította meg az INNOVATÍV SEBKEZELÉSI TECHNOLÓGIÁK elnevezésű, évente kiosztható tudományos pályadíját.

A pályadíjat Magyarországon dolgozó, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó szakemberek, sikeres pályázat alapján nyerhetik el.

A nyertes pályázó(k) évente összesen 1.000.000 Ft támogatásban részesülhet(nek).
A pályadíj célja az innovatív sebkezelési technikák, ezeken belül elsősorban a negatív nyomású sebkezelési eljárással kapcsolatos klinikai gyógyítás, illetve tudományos kutatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtók tevékenységének elismerése. Előnyt élveznek azok a pályázók, akiknek kutatási eredményei közvetlenül felhasználhatók a mindennapi gyógyító munkában, tehát az ún. transzlációs medicina gyakorlatába sorolhatóak.

A pályázatot természetes személy, saját nevében, magyar nyelven, elektronikus úton nyújthatja be az egyesület@npwt.hu e-mail címre. A pályázati anyag ábrák nélkül maximum 15.000 leütés (karakter) terjedelmű lehet. A pályázatnak tartalmaznia kell a témába vágó, korábbi saját vizsgálati/kutatási eredmények rövid tartalmi összefoglalóját, az ezzel összefüggésben esetlegesen már megjelent (megjelenés alatt álló) közlemény másolatát vagy pontos hivatkozási helyét.

Jövőbeli kutatás tervével csak akkor lehet pályázni, ha az korábbi, a kiírási témába vágó saját vizsgálatok folytatására irányul.

A pályázathoz mellékelni kell rövid szakmai életrajzot, a születési idő, lakcím és telefon elérhetőségek megjelölésével. A szakmai önéletrajz végén nyilatkozni kell, hogy a pályázó a közölt személyes adatoknak az Egyesület által történő kezeléséhez hozzájárul, s tudomásul veszi, hogy az Egyesület, illetve az általa felkért Szakmai Bíráló Bizottság tagjai megismerhetik adatait és pályázatát.

A pályázat időtartama: FISESZ-től MST-ig
Beküldési határidő: 2023.szeptember 15.

A pályázatok értékelésére, valamint díjátadásra – a Szakmai Bizottság döntése alapján – a Magyar Sebész Társaság 66. kongresszusán kerül sor 2023. októberében.

Az NPWT Egyesület szakmai tevékenységéről, valamint a 2022-es pályázat eredményeiről a honlapon található információ: www.npwt.hu

Letölthető PDF dokumentumban: