MKKOT XVI.Tudományos Konferencia 2013.11.27.

A Magyar Katonai- Katasztrófaorvostani Társaság 2013. november 27-én rendezte meg XVI. tudományos konferenciáját az MH Egészségügyi Központban.

A konferenciát, melynek címe „Sürgősségi ellátás háborús helyzetben és katasztrófában”, a MKKOT ősszel megválasztott új elnöke Dr. Németh András nyá. orvos dandártábornok nyitotta meg.

A konferencia társszervezőjeként a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke Dr. Nagy László nyá. ezredes is méltatta a nagy hagyományokkal rendelkező katonaorvosi tudományos tevékenységet, a MHT Védelem és Katasztrófa – egészségügyi Szakosztályával közös szekció beköszöntőjében.

A konferencia első szekciójában – melynek társ üléselnöke Dr. Svéd László Ph.D. nyá. orvos altábornagy volt – CAPT (N) Dr. Andreas Dierich MC DEU, a NATO Katonaegészségügyi Kiválósági Központ parancsnokhelyettese előadásában többek között a 2014. jún. 23.-26.-n Budapesten megrendezésre kerülő Force Health Protection workgroup (Egészségügyi Haderővédelmi munkacsoport) ülés előkészületeiről is beszámolt. Az estig tartó konferencián számos kiváló előadás hangzott el az egészségügyi műveleti tapasztalatok megosztásától a klinikumon át a preventív medicina számos területéről, valamint a rendvédelmi szerveknél folyó tudományos tevékenységről is.

A konferencián, melynek folytatása 2014. áprilisában lesz, megjelent az MH EK parancsnoka, Szabó István mk. dandártábornok is.